Friday, August 3, 2012

Dzukija O - Festival 2012 Druskininkai 1 päev

Ilmataat on mänginud järjekordse vingerpussi, ajanud kõik pilved ei tea kuhu ja kergitanud võistluste ajaks õhutemperatuuri 32 kraadini. Õnneks on küll stardid õhtupoole ning seetõttu jõuame teha hommikul esimesed tervistavad protseduurid mineraalvee vannis. Pidavat küll hingamisteedele väga head olema aga minul võttis pea ringi käima ning peale kohutava maitsega mineraalvee joomist kõndisin kauni Nemunase jõe kaldal ringi nagu zombi. Asutus, kus ennast kopsaka raha eest ravitseda saab, kannab siis nime Druskininku Gydykla. Nemunase äärest leiame koha, kus jõe nõlva seest voolab otse torust tulisoolane mineraalvesi. Suppi sellest keeta ei saa, aga haavade parandamiseks sobib imehästi.
 Linn on väike ning seega liikumiseks ühest punktist teise pole mingit transporti vaja. Kes aga jalutamisest ei hooli, siis neile pakutakse iga tänava nurga peal jalgratta laenutust. Ja neile, kes kuumast ilmast ka lugu ei pea, siis neil on võimalus sisetingimustes tehislumel Snow Arenal mäesuusatamist nautida. Esimene võistluspäev toimub 33km kaugusel Druskininkaist Petrošku miškas. Ei hakkagi kommenteerima, kaardid ise räägivad enda eest. Vaieldamatult parim maastik, millel oleme sellel aastal jooksnud. Ilmselt oli hommikustest mineraalvee protseduuridest niivõrd kasu, et õnnestus võtta avapäeva võit.
Peale jooksu premeerime end õhtul hea leedu toidu ja joogiga ning imetleme purskkaevu šõud, kus vastavalt muusikale vahelduvad nii värvid kui ka vee elemendid. Seda imelist viie minutilist vee mängu saab siis nautida igal õhtul kella kümnest alates tunni aja jooksul kohe mitu korda.
Jätkub.....

Postitas Riina.


2 comments:

  1. Praegu toimub ka metsameeste EM orienteerumises Druskininkais. Kas teie o-festival on osa sellest või peetakse tõesti kahte võistlust samal ajal samas kohas?

    ReplyDelete
  2. Kaks erinevat võistlust ikka. Metsamehi oleme siiani näinud päevl rannas, õhtul linnas ja veekeskuses. Eks korraldajad, rajameistrid ja maastik on ikka samad, nii toidab ju suurvõistluse ära.

    ReplyDelete