Saturday, August 9, 2014

Tuneesia, puhkus kõrbepäikese all

Peale külma ja vihmast Šveitsi tundsime suurt vajadust kõrbekuumuse järgi ning nii lendasimegi juba mõne päeva pärast viimasehetke pakkumisega otse Tuneesiasse.
Kaalusime pikalt, kas minna Saharasse piinlema 50 kraadisesse kuumusesse või nautida kõik hinnas sisalduvat viietärni rannapuhkust Sousses. Valisime viimase, mis mõnusale liivarannale ning vahemerelt puhuvale värskendavale tuulele oli ainuõige otsus. 
Vahepeal anname nahale puhkust ning organiseerime endale ise kaks poolepäevast ekskurssiooni.
Et põrgukuumuses hästi toimivas ühistranspordis mitte piinelda, kasutame sõitmiseks taksosid, millega liikus päris kiiresti tänu taksojuhtide osavusele laveerida ummikutes ning sõita silmad kinni vastassuuna vööndis. 
Taksosõit iseenesest ei maksnud meie mõistes midagi. Hinnad olid küll fikseeritud, kuid selle numbri kätte saamiseks tuli ikkagi pool hinnast alla kaubelda. 
Esimene väljasõit on UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud Sousse vanalinna ehk medinasse, mida on kasutatud ka Indiana Jonesi mängufilmi võtteplatsina.
Kuumusest veelgi kurnavamaks osutus turukvartalite läbimine, kus tuleb absoluutselt iga kaupmehega võidelda. Nende eesmärgiks ei olnud sulle mitte kaupa müüa vaid see, et sa tuleksid nende poodi ning laseksid endale kaupa näidata ja seda väga, väga lähedalt. Miski muu ei paku neile seal rohkem rõõmu, kui saaks aga valget naist käperdada. 
Vanalinnast tulles jalutame läbi ka kohalike rannast, mis pakkus tõelist kontrasti turistide omale. Vastab täiesti tõele, et Tuneesia on kontrastide maa, seda kohtab seal tõepoolest igal sammul. Prügihunnikud kõrvuti uhkete golfiväljakutega, luksusautod kõrvuti hiidvanade rontidega, üleni kaetud araablannad kõrvuti lühikeses kleidis ja lahtiste juustega araablannadega.
Pikema sõidu võtame ette Monastiri, mis paistab silma eelkõige oma veidi räpase vanalinna ja  kärarikka idamaise turuga.
Linna suurimaks vaatamisväärsuseks on aga Tuneesia iseseisvusaja esimese presidendi Habib Bourguiba maosoleum. 
Et näha ära ka selle maa turistilõks, siis ostame reisibüroo poolt väljapakutud ekskurssiooni Friguia loomaaeda koos Aafrika õhtuga. 
Peale Aafrika loomade näeme ära ka Tallinna loomaaias elutsevad liigid, ainult selle vahega, et mõne dinaari eest lubati ka aedikutesse loomade juurde.
Aafrika õhtu kujutas endast neljakäigulist õhtusööki koos kahetunnise programmiga, kus sai vaadata nii kogu Aafrika kui ka kohalikku Tuneesia folkloori. 
Loomulikult on Tuneesias avastamist veel küllaga. Seekord oli aga esmatähtis rannapuhkus, vaja ju talveks akud täis laadida. 
Aga kellel huvi selle maa vastu, siis soovitame julgelt. Tuleb vaid Novatoursi kontorist läbi astuda ja nii lihtne see ongi.
Vaata rohkem pilte.

Postitas Riina

No comments:

Post a Comment