Thursday, August 6, 2015

Teine Türgi


Neli korda Istanbulis käinud, tahtsime nüüd ära näha ka teistsuguse Türgi. Suur mürakas riik, ei teagi kust otsast alustada ja igale poole pole Türgi puhul tervislik oma nina toppida. Saime aru, et Eestimaa suvega pole sellel aastal midagi ette võtta ning nii alustasimegi oma teise Türgi avastamist Antalyast, mida hellitavalt kutsutakse ka Türgi Rivieraks.
Seitsmest päevast kuus veedame Alanyas rannamõnusid nautides. Õhtud kulusid põhiliselt linnas jalutamisele ja kauplemisele. 
Kuuma trotsides käime ära Seldzukkide kindluses, kust avaneb hingematvalt ilus vaade kogu Alanyale.
Ühe päeva anname nahale puhkust ja võtame ette 370 km pikkuse sõidu Pamukkale, et vaadata oma silmaga ära üks tuntumaid Türgi loodusimedest–valge kaskaad, mis on tekkinud tänu lubjakivirikastest kuumaveeallikatest.
Ekskursioon Hierapolise iidses linnas paneb kuumataluvuse proovile – varjus 44, tajutav 58. Jääme ellu, kuna vahepeal saab end Kleopatra basseinides jahutada.

Tagasiteel Alanyasse degusteerime kohalikus veinimõisas marjaveine, mis uinutasid sõitma hakates kogu bussirahva nagu nõiaväel. Silmailu pakkub päikeseloojangul Tauruse mägedest laskumine Antalya poole, see leevendab pikka 19 tunnist reisipäeva.
Selle nädalaga sai meile selgeks, et orienteerumine poris ja vihmas ei ole üldse nii lõbus, kui puhkus soojal maal.
Postitas Riina

No comments:

Post a Comment