Monday, August 19, 2013

EMV tavarada ja Malienas kauss

Ei tea juba mitmendat aastat järjest oleme kombineerinud need kaks võistlust omavahel. See tähendab muidugi seda, et Malienas kausilt kahepäeva summas tulemust ei saa. See on väga paha, et need kaks jooksu alti omavahel kattuvad. Järgmisel aastal tuuakse Lõuna - Eesti rahvale selline hea üritus lausa koduõuele, vastu Eesti piiri Ape ja Murati vahele Kornetisse. Eestikatest ka loobuda ei tahaks, pakub see ju omamoodi elamusi igal aastal ja eriti kui saad jälle joosta heal kaardil nagu laupäeval Päidlapalus. 
Päevatöö tehtud, sõidame läbi Võru Haanjasse. Võrus satume aga otse sünnipäevapidustustele, kus sünnipäevalapseks ei keegi muu kui Võru ise. Linna 229. sünnipäeva puhul toimusid linnapäevad, kus viie päeva jooksul kavas palju põnevaid üritusi. Rändurist söömast tulles läks meilgi ühtäkki põnevaks kui läksime keskväljakule jalgratta paarisprinti vaatama. Kuna võislusele ei olnud registreerunud ühtegi naiskonda, moosisid korraldajad koos Urmase ja Andresega meid nii kiiresti ära, et arugi ei saanud ja juba seisingi ühelt pealtvaatajalt laenatud ratta ja kiivriga stardijoonel, et koos päris jalgratturitega esimesele ringile kihutada. Esimeses kurvis olid kõik kadunud ja edasi ei saanud midagi aru, kuhu sõita või millisest trepist ratas seljas üles või alla minna. Nii saingi juba esimese ringi lõppedes liidrite käest ringiga, sest nägin tõsist vaeva nende sini- valgete lindikeste märkamisega sõidu pealt. Harjunud ju kogu aeg nina kaardis võsa vahel turnima ja ei tule küll ette, et oleks varem rattavõistlusel osalenud. Rattaorienteerumist olen küll paar korda proovinud kaart hammaste vahel, aga peab ütlema, et peale kolmandat ringi hakkas see rattasprint täitsa meeldima. Kuigi autasustamistseremoonia lükkus meie pärast veidi edasi, sest sooritasime veel oma viimaseid ringe, arvan et lisasime sellele toredale üritusele veidi vürtsi ning tänu meile olid ka kõik võistluskategooriad esindatud. 
Pühapäeval teeme Aluksne lähedal Silaktis oma neljanda stardi sellel kaardil. Ikka nagu esimest korda. See on vaid kiitus rajameistrile, kes suudab iga kord väga kavala raja planeerida. 
Postitas Riina

No comments:

Post a Comment