Wednesday, July 2, 2014

Takas - Kapa

Lootuses nautida suve ja häid O - maastikke võtsime ette 11 päevase tripi lõunanaabrite juurde. Alustuseks teeme kaasa leedukate suurima mitmepäevajooksu Takase Ignalinas. 
Võistlusinfos kirjeldatakse maastikku kui Leedu pärli. Eks ta seda oligi, kiire parkmets. Kolmanda päeva metsasprindiga veidi rohelisemal kaardil jagatakse viitstardiks kõik kohad uuesti ringi ja nii kujuneb viimane päev eriti pingeliseks. 
Suvesoojust me küll nautida ei saanud, aga leedukate Joonasepäeva näeme ära. Tundub, et Jaan ja  Joonas on vist vennad. Vihmast hoolimata oskavad pidutseda ühtemoodi.
Takase ja Kapa vahepealsed kaks päeva üritame endile Palangas tegevust leida. Algselt plaanitud rannapuhkuse asendame zeppelinide söömise, tantsimise ja jalgrattamatkaga. Palangal siis võimalik rentida seitsme euro eest kogu päevaks jalgratas ning sõita mööda võimsat jalgrattateed ühes suunas Klaipedani ja teises peaaegu Läti piirini. 
Tegelikult oli mõnus, kuurort ei olnud ülerahvastatud ning kõigile jätkus kohti restoranides. 
Tukumsi Kapast nagu kohe ei tahakski rääkida, kaardid räägivad iseenda eest. Teadsime küll juba ammu, et tegemist ei ole päris tüüpilise Läti maastikuga, aga et meile sellist rõvedust antakse kolm päeva, poleks hullemaski unenäos osanud näha. Nüüd sai see välja öeldud.
Sprindist loobumine oli täiesti vale otsus, see tundus küll päris huvitav sellise tavalise Läti linna kohta. Aga muidu oli Kapa nagu Kapa ikka oma headuses.
Postitas Riina

No comments:

Post a Comment