Monday, January 7, 2013

Laimigu Jauno Gadu!

Meie suureks rõõmuks oli aastavahetuse suur sula teinud tõsist sulatustööd ka lätimaal, kus Bumbukalnsi metsas puudus pea et igasugune lumikate. Või ehk siis oli mõnel põhjapoolsemal künkal näha paari sentimeetriseid lumeriismeid jõuluaegsest poolemeetrisest lumevaibast. Jooksu tegi eriti mõnusaks veel see, et vaatamata krõbedatele külmakraadidele detsembris ei olnud maapind jõudnud ära külmuda. Nii saigi laupäeval pehmes samblas oma 10 - 11 kilomeetrit maha sibada.
Ilmselgelt tuli jõulutoimetustega vahepeal jooksule liiga pikk vahe. Eriti andis see tunda pühapäeval Garciemsi mägedes ülespoole suunas joostes. Eelmise õhtu allahindluste tuur lätlaste suurimas ostukeskuses Dominas oli piisav põhjus joosta nüüd lühemat rada. Sellele vaatamata tõrkusid jalad 6,5 kilomeetri pikkuse raja lõpus isegi mäest alla jooksma.
Õnneks on ürgne tahe mööda metsasid hulkuda meis mõlemis ikka veel alles ning tänu sellele sai uueks aastaks ka päris karm võistlusplaan paika pandud. Üritasime valida siis jällegi parimaid maastikke eelkõige lätimaalt, aga eelmisest hooajast pisut enam võib meid kohata ka kodumetsades. Kindlasti üks oodatumaid võistlusi saab olema sügisene Leedu Karikas Nidas. Plaani on võetud ka mõned krõbedamad võistlusreisid, aga nendest juba siis kui need on tõeks saanud. 
Postitas Riina.

No comments:

Post a Comment