Monday, September 10, 2012

Esimesed Läti meistrivõistlused

Arvasime, et selleni läheb ikka veel veidi aega, aga paar nädalat tagasi tehti meile ahvatlev ettepanek astuda ühe Läti suurima orienteerumisklubi liikmeks. Nii tuligi reede õhtul võtta ette seitsme tunnine sõit Daugavpilsi, et siis juba laupäeva südapäeval panna end proovile Läti lühiraja meistrivõistlustel. Üritus algab kohaliku linnapea kõnega, riigilipu heiskamise ja hümniga.
M 50 lühirada
N 45 lühirada

warm up
Et nüüd kirjutada nii nagu oli, siis oli ikka küll üks paras pusimine seal Daugavpilsi taga metsas. Oleme ju sarnastel rannamaastikel Riga ümbruses kordi ning kordi jooksnud, aga kuidagi ei saanud seekord otse punktidele pihta. Lohutuseks ainult see, et lätlased ise ka ei saanud. Võlusõnaks oli "stop and go"- see küll nüüd tagantjärgi tarkus. Samas oli maastik väga kiire ja kui kaardi lugemine veidi unarusse jäi, oligi karistus kohe käes. Korraldajad olid omalt poolt parima andnud, võimaldades kõigile starti minnes väikest warm up rada, et end eesootavaga kurssi viia. Kõige rohkem ajasid segadusse kollased triibud valge peal ning päris raske oli kohati aru saada, kas oled parasjagu kollase täpilise, valge või tavalise kollase peal. 
Aglona basilika
Kuna olime juba nii kaugele sõitnud, siis otsustasime peale jooksu käia ära ühes vähestest kohtadest, mis meil veel lätimaal vaatamata. Külastame Umbes 45 km kaugusel Daugavpilsist asuvat Aglona basiilikat, mida 1993 a. külastas ka Rooma paavst Johannes Paulus II. Basiilika on kuulus eelkõige selle poolest, et igal aastal 15 augustil kogunevad Aglonasse tuhanded palverändurid üle kogu ida euroopa. Daugavpilsist ise niipalju, et kes meie ajal koolis korralikult vene keelt õppisid, siis neil on seal väga lihtne. Nagu lätlased ise ütlevad, see on riik riigis. 
Pühapäeva hommikul seame end samal maastikul valmis juba uueks katseks ehk siis teate jooksuks, mis pakkus jällegi põnevust nii metsas olijatele, kui ka pealtvaatajatele. 

N 120 teade

M 120 teade

Postitas Riina.

No comments:

Post a Comment