Tuesday, September 7, 2010

Borrelioos!

No nii! Asi on siis nii kaugel, et pean ka hakkama krõbistama neid tablette, mis on sel aastal väga populaarsed nii eesti kui ka läti orienteerujate hulgas. Loodan, et vastus küsimusele miks ma viimased paar aastat ei jaksa joosta, asub selles lillakas valges karbis. Kuna enesetunne lubab sellist väikest seasörki lasta, siis Tarmaku esmaspäeva õhtune loomaaia sprint Veskimetsas oli selleks just sobiv. Tempo oli selline, et jõudis ka loomi, linde imetleda.

Postitas Urmas

7 comments:

  1. Paha lugu küll. Kindlasti jõuad kevadeks seasörgi tasemest traavlijooksu tasemele. Ja suveks jälle vormi.

    ReplyDelete
  2. Tere tulemast klubisse.

    ReplyDelete
  3. Milles see pop haigus väljendub? Kas ikka nii ei ole, et põed korra läbi ja siis on immuunsus. Ma saan aru, et seasörk....ja klubisse kuuluda on tore.
    Blond

    ReplyDelete
  4. Immuunsust ei saa, lahti ka kergesti ei saa, joosta ei jaksa, tahaks magada kogu aeg.Kaelas ja kulklas on valu,iiveldab ning pilt läheb eest ära. Aga mitte kogu aeg. On ka helgemaid perioode kui on väga hea olla.
    Kõrvaltvaataja pilguga, postitas Riina.

    ReplyDelete
  5. Kui varakult jaole saada, siis väljendub paarinädalases tabletisöömises:) Mul oli eelmisel ja üle-eelmisel suvel - ainult roosa laik ampsukoha ümber, ei mingeid muid nähte. Ja jooksujaksu vähenemist ka ei tundnud.
    RR

    ReplyDelete
  6. Kui on diagnoositud ja ravitud õigeaegselt, siis reeglina pääseb kergelt. Õnneks praeguseks (pere)arstide teadlikkus kasvanud ja mõeldakse selle variandi peale. Muidugi ikka kõige kindlam ise kahtlustada ja uuringuid nõuda. Haigusel endal erinevaid vorme ja halvimal juhul lõpeb taevaste orienteerumisradadega. Riina on kirjeldanud üsna tüüpilisi entsefalomeningiidi sümptoome, mis on üks levinumaid borrelioosi vorme.
    On muidugi ka oht "haigeks mõtelda" ja kõiki tundeid ja tundmusi borrelioosi kaela ajada.

    ReplyDelete
  7. Õnneks dignoosisisid Merimetsa haigla toredad arstid nädala aega tagasi selle ohutuma variandi ehk borrelioosi. Aga soovitus kõigile o-inimestele, kui on puuk naksanud või vähimgi kahtlus, tehke kuu aja pärast infektsionisti juures analüüs. Maksab see haigekassa kindlustatutele ainult 50 krooni.
    Riina

    ReplyDelete